Mesék útján barangolva...

 

Szép őszi délután, ismét Csík faluban fogadhattuk a Nemzeti Kamara Színház társulatát, Usztics Mátyás kíséretével. A Magyar Ház udvara már az előadás előtt egy órával a gyerekzajtól volt hangos. Nagyon várták már az ismert színészeket, kíváncsian kérdezgették mi lesz az előadásban. Az előadás előtt várakozván játékokkal ütöttük el az időt, voltak akik ugróköteleztek, a kisebbek ábécés kirakókkal , a fiúk pedig focival és kisautókkal játszották el az időt.

 

A színészek megérkezésével mindenki székével elhelyezkedett a színpad előtt és figyelte a kis színpad összeszerelését és díszítését, majd kezdődött az előadás. Meséről mesére barangoltunk együtt a színészekkel, találkozván a királlyal, ördöggel, kiscicával, furfangos asszonyokkal, királykisasszonnyal, délceg paripával, kis sünikével, kakassal, herceggel. Mindeközben énekelvén a kis dalokat is, amelyekre tanítottak a színészek. Együtt örültünk és bánkódtunk minden egyes szereplővel, nagyon sok mesefigurát és történetet megismervén.

 

Ezúton is szeretnénk megköszönni a gyerekek nevében is a Nemzeti Kamara Színház társulatának, hogy immáron második alkalommal is ilyen szép előadással örvendeztettek meg minket, Isten fizesse munkájukat.


Külön köszönet Márton Attila, Lészpeden tanító kollégánknak, hogy gondolt Csík falura.

Tamás Tünde és Fekete- Kászoni Rita, Csík falusi tanítók.

2010, 10.12.

Forrás: http://www.csango.ro/index.php?page=cf_szinhaz

Közérdekű

Sok szeretettel köszöntjük a Nemzeti Kamara Színház új weboldalán. Itt megtalálhat minden fontos információt Rólunk, társulatunkról és előadásainkról.

Könyvek