Május elején felsütött a nap Pusztinán. A Nemzeti Kamara Színház gyermekelőadása, amely gyereket-felnőttet egyaránt lenyűgöző zenés-irodalmi összeállítás, egymást túllicitálva 7 jelentkeztek mondókát mondani, közösen énekelni, a találós kérdéseknél még az asszonyok keze is a levegőbe lendült. Igazi jókedvre derült mindenki, s amíg eljutottunk a tavasztól a télig, mindenkire sor került. Hálás szívvel köszönjük Usztics Mátyás rendezőnek, Pelsőczy László, Herman Gréta és Mettler S. Emese előadóknak ezt a vidám, tartalmas, interaktív előadást, valamint az ajándékba hozott könyveket, amit az apró gyerekek is hosszú sorban dedikáltattak a szerzővel és az illusztrátorral. Külön köszönjük a finom csokit, a jókedvet, a szép magyar szót, a közös vacsorát, az asszonyok történeteit, a közös éneklést.

Usztics Mátyás és a Magyar Nemzeti Kamaraszínház tagjai (Pelsőczy László, Herman Gréta, Mettler S. Emese és Kovács Attila, a csapat mindenese) második moldvai turnéja alkalmával ismét megjárták Pusztinát; a „Süss fel nap” előadás mellett, amit a magyar házban mutattak be, tanszercsomagot is hoztak a gyerekeknek.

2010. szeptember 23-án újból ellátogatott hozzánk a Nemzeti Kamara Színház csapata, a „Hol volt, hol nem volt” című színpadi produkcióval örvendeztetve meg a pusztinai kis közösségünket.  A tréfás mesék és dalok mosolyt varázsoltak a gyerekek és a mi arcunkra egyaránt. Hallhattunk számunkra ismeretlen dalokat, de voltak olyanok is, melyeket a társulattal együtt dudorásztak kicsik és nagyok.

 

Forrás: http://pustiana.ro/uploads/pdf/haz_tevekenyseg.pdf

Közérdekű

Sok szeretettel köszöntjük a Nemzeti Kamara Színház új weboldalán. Itt megtalálhat minden fontos információt Rólunk, társulatunkról és előadásainkról.

Könyvek