A Nemzeti  Kamara Színház - Egy estém otthon - Süss fel nap előadásai - 2015. szeptember 21-25 -ig, az alábbi helyzíneken láthatóak! 
 
Bély, Nagyszelmenc              2015.09.21. 
 
Nagykapos,Vaján                  2015.09.22.
 
Tárkány,Battyán                    2015.09.23.
 
Királyhelmec,Kisgéres           2015.09.24.
 
Borsi,Bodrogszerdahely         2015.09.25.
 
 
Egy estém otthon- Süss Fel nap!
-Zenés irodalmi összeállítás gyerekeknek és felnőtteknek-
 
Közreműködnek:  Pelsőczy László,  Kovács Éva Rebecca mv. Básti Andrea
Rendező- szerkesztő: Usztics Mátyás
 
Leírás:

Az egyre bátortalanabb és sok idegen elemmel fűszerezett gyermek irodalom gyámolításra szorul. A tv elé ültetett gyermek készen kap valamit, amihez legtöbbször nincs semmi köze. Ezek a műsorok sok esetben nem nélkülözik a durvaságot az erőszakot. A vélt, valóságos, vagy mesebeli igazság megteremtésében, szolgáltatásában nem a hagyományos jó tulajdonságoké a főszerep.

A Nemzeti Kamara Színház előadása szakít ezzel az irányvonallal, és közelít a népmeséhez, mondókához, akár úgy is, hogy klasszikus szerzőkön keresztül jut el odáig.

A szerzők között Móricz Zsigmond, Benedek Elek, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly is megtalálható.

A működő díszlet, kis bábjáték előadására is szolgál, zenei eszközök, ütős és húros hangszerek, ének és próza színesítik az előadást. A gyerekeket is bevonjuk a játékba a nézőtéren és a színpadon egyaránt.

Időtartam: 55 perc

Közérdekű

Sok szeretettel köszöntjük a Nemzeti Kamara Színház új weboldalán. Itt megtalálhat minden fontos információt Rólunk, társulatunkról és előadásainkról.

Könyvek