Négyszögletű Kerek Erdő

Írta: Lázár Ervin
Rendezte :Usztics Mátyás
 
Szereplők
Bruckner Szigfrid - Pelsőczy László
Mikkamakka - Matoricz József
Aromo - Mettler Emese
Maminti - Pelsőczy
Luca Vacskamati,
Dr. Zirr Zurr - Herman Gréta
Ló Szerafin - Seszták Szidónia
Szörnyeteg Lajos - Lőrincz Levente
Dömdödöm - Usztics Mátyás
 
 
 
Kritika
 

A négyszögletű kerek erdő feldolgozásában kedves, zenés mesejáték, hagyományos gyermekdarab a szó nemes értelmében. A legkisebbeket szólítja meg Lázár Ervin ma már klasszikus meséjének színpadi adaptációjával. Maminti, a kicsi zöld tündér szerepét a tizenéves Pelsőczy Lucára bízta a rendező, s a kislány feladatának nagyságához és összetettségéhez mérten jól is teljesít. Kettős szerepben láthatjuk Herman Grétát, aki nemcsak Vacskamati, de Dr. Zirrzurr szerepét is magára vállalta. Átmenetei egyik szerepkörből a másikba zavartalanok és könnyedek, egyszerű eszközökkel dolgozik, szinte észrevétlenül lényegül át. Pelsőczy László Bruckner Szigfridje, "a kiérdemesült cirkuszi oroszlán" szerepében egy izgalmas, a nagyotmondásban élen járó, hencegésben verhetetlen figura, aki olykor-olykor a csalástól sem riad vissza annak érdekében, hogy igazolhatatlan túlzásait minden áron bizonyítsa.
Mettler Emese, Aromo, a fékezhetetlen agyvelejű nyúl szerepében egy valóban izgága teremtést személyesít meg. Játéka mégis könnyed, de nem tolakodó, s ennek köszönhető, hogy egy valóban szerethető nyulat láthatunk a színpadon. Külön ki kell emelnünk Seszták Szidónia játékát Ló Szerafin szerepében. A méltóságát minden helyzetben megőrizni igyekvő tekintélyes jószág, aki a többiekkel szemben fennálló minden, természettől adott erényét is hétköznapi egyszerűséggel éli meg, szükség esetén mégis kész bizonyítani, a darab egyik legéletszerűbb figurájává válik tolmácsolásában.

Az előadás egyik nagy értékét jelentik Romány Nóra jelmezei. A színpadon megjelenő állatok, a Négyszögletű kerek erdő egyik tisztásán élő figurák, Lázár Ervin képzeletének szülöttei, a rendkívüli humorral fűszerezett, kedves mesék szereplői a jelmeztervező ruhái

SZPA

 
 

Közérdekű

Sok szeretettel köszöntjük a Nemzeti Kamara Színház új weboldalán. Itt megtalálhat minden fontos információt Rólunk, társulatunkról és előadásainkról.

Könyvek