A magyar történelem legfontosabb eseményeit ma sem látjuk egyformán. Ennek számos oka van. Ezek az okok ma is éreztetik hatásukat.

A Nemzeti Kamara Színház előadása a néptánc és a népzene segítségével autentikus és alkalmazott táncelemek felhasználásával sajátos és új műfajt teremt. Mivel a zene és a tánc nem ismer határokat jelképi erejű is mindaz, ami a színpadon történik.

Kálti Márk kanonok krónikája majdhogynem ismeretlen mind a mai napig. Legnagyobb erénye, hogy nem megrendelésre született, nem párt érdek irányította a benne foglaltakat. Ennek ellenére, vagy talán éppen ezért ritkán és kevesek hivatkoznak rá.  Talán azért, mert nem Habsburg szemléletű, talán azért, mert tisztelettel beszél népünkről, királyainkról, hőseinkről. Mi éppen ezért választottuk.

A felhasznált irodalom a legnagyobbak műveiből ad válogatást, írók, költők, a történet tudomány legnagyobbjai szólalnak meg a Nemzeti Kamara Színház színpadán.

Színházunk megalakulása óta közreműködik műsorainkban, előadásainkon a Debreceni Népi Együttes. Így van ez most is és reméljük sokáig így is marad.

 

Szerkesztő/ Rendező: Usztics Mátyás

 

Közreműködnek:
Csobolya József, Herman Gréta, Mettler Emese , Pelsőczy László, Usztics Mátyás

Valamint a Debrecen Népi Együttes és a Bürkös Banda

 

Koreográfus: Hercz Vilmos és Hercz Beáta

 

BEMUTATÓ:  2009. augusztus 20.

Közérdekű

Sok szeretettel köszöntjük a Nemzeti Kamara Színház új weboldalán. Itt megtalálhat minden fontos információt Rólunk, társulatunkról és előadásainkról.

Könyvek